fbpx

Varför Pur Drink?

Pur Drink startades för att vi själva tyckte att de befintliga produkterna som fanns på marknaden inte alls var anpassade för människans stressiga liv i vardagen. Vi ville ge möjlighet att underlätta intaget av viktiga näringsämnen för kroppen. Vi tillsätter ingen sötning till våra produkter, utan produkterna är naturligt sötade med fruktaromer. Vi jobbar ständigt för att utveckla nya, spännande produkter med unika innehåll. Grundstommen i alla våra produkter är Kollagen. Vilket är ett naturligt protein som finns i våra kroppar, men med åren avtar produktionen (redan vid 25 års ålder). Vilket gör det viktigt att vi adderar kollagen till våra kroppar.

Kollagen utgör 85% av våra senor, och senorna fungerar för struktur och styrka. Senor kopplar musklerna till benen och är viktiga för vår muskelkontraktion. När vi åldras innebär den minskade kollagenproduktionen en gradvis minskning av den bindväv som binder muskelfibrer till en stark och fungerande muskel. En minskad produktion av kollagen leder till en minskad muskelstyrka och muskelfunktion, vilket påverkar vår balans, gång och övergripande rörlighet.

Våra ben består till 90% av kollagen. Kollagenet ger styrka, struktur och flexibilitet. När vi åldras innebär minskningen av kollagennivåerna att våra ben blir allt svagare. Vilket i sin tur leder till att benen blir mer ömtåliga och mer benägna att få smällar eller andra skador, vilket leder till högre risk för långvariga skadebekymmer.

75% av vår hud består av kollagen. Kollagenet bistår till hudens struktur och elasticitet. Kollagenet återfuktar också huden genom att dra till sig hyaluronsyra. Kollagenet möjliggör att vi kan bibehålla en återfuktad samt elastisk hud, dessutom hjälper kollagen till att förbättra kvalitén på både naglar och hår.


Vi använder oss av Peptan som leverantör av kollagen. Peptan är globalt ledande inom kollagenpeptider, som visat på flera hälsofördelar i vetenskapliga studier. Det finns flera fördelar med Peptans kollagen, det kantas av hög kvalitet och säkerhetsstandarder. Peptans kollagen består bara av rent innehåll, är fri från konserveringsmedel och tillsatser. Det är tillverkat med omsorg och med hänsyn till vår planet och de resurser som finns att tillgå. Peptan är kollagenpeptider, vilket har bekräftats som säkra av europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA). Peptans kollagenpeptider regleras av specifika livsmedelsbestämmelser över hela världen.


Updating…
  • Inga produkter i varukorgen.